Uskonto kuuluu kansamme kulttuuriin

On taas ollut ainutlaatuisten koulujen joulujuhlien aika ja on käyty keskusteluita niiden erinomanlaisista sisällöistä. Yksi aihe on ollut, saako koulujen joulujuhlissa näkyä valtauskontomme?

Suomen historian ja kulttuurin yksi tärkeä perusta on kristillisyys sekä sen tuomat arvot ja ihmiskäsitys. Meidän tulee ymmärtää ja kunnioittaa näiden merkitystä kansakunnallemme ja sen turvallisuuteen. Jokainen on ihmisenä tasa-arvoinen. Emme saa vähätellä tai lakaista näitä vahvoja arvojamme pois, eikä varsinkaan tärkeimmistä juhlistamme, joihin se on jo sukupolvien ajan kuulunut. On meidän vanhempien ja aikuisten vastuulla, että omalla esimerkillämme pidämme huolta kristinuskon sanomasta ja siihen liittyvien traditioiden siirtämisestä tuleville sukupolville. Sanoma on hyvä jokaiselle vaikkei kaikkeen sen kertomaan uskoisikaan. Emme saa antaa perusasioiden kadota sydämistämme, joku muu ottaisi paikan kyllä mielellään.

Uskontomme antaa meille vahvan ja hyvän eettisen pohjan ja on arvokas elämänkatsomuksellinen perintö. Monen asian arvon huomaa vasta kun se on kadonnut.

Laulakaamme ilolla Joulun sanomasta, ilman sitä emme voisi viettää tätä lähestyvää juhlaa. Olen kiitollinen, että sain taas katsoa kyläkoulun perinteisessä joulujuhlassa jouluevankeliumin ihanien lasten esittämänä ja saimme jälleen yhdessä laulaa tutut sävelet.

Siunattua ja turvallista Joulua jokaiselle ❤️

Ja kyllä, tahdon kirjoittaa Joulu sanan isolla vaikka tiedän että se on kieliopillisesti väärin.

Kotimaista muovikrääsän tilalle!

Suomen karuissa oloissa, kuivilla kankailla kasvaa tuo vahva ja suorarunkoinen, sitkeä puu. Alun vaikeuksien jälkeen kestää tuulta ja sadetta ja vielä kuoltuaankin on usein arvokas ja haluttu kelopuu. Kasvaa yhdessä muiden kanssa, ylöspäin kurkottaen, sen korkeammalle, mitä enemmän on lajitovereita vierellään.

Uusia puita kävyistään synnyttävä, kotimainen ja ekologinen. Jokainen yksilö on uniikki luojan luoma ja toistensa kanssa tasa-arvoinen. Siemenet käyvät ruuaksi ja tervaset ovat monet tarpeelliset tulet kodeissa ja nuotiopaikoilla sytyttäneet.

Tuollainen toivoisin itsekin olevani, terve ja vahva kotimainen. Juuret syvällä Suomen mullassa ja vähällä toimeen tuleva, pahoissakin tuulissa pystyssä pysyvä.

Siksi lempipuuni mänty on eduskuntavaalikampanjani tunnusmerkki. Lähimetsän mäntykuvat ja uniikit omin käsin poimitut kävyt ovat vastalauseeni kaupallistuneelle markkinoinnille, muoveille ja kertakäyttökrääsälle. Yhdessä tukijoideni kanssa niistä syntyy sytykekäpyjä, joilla toivomme lämpöä Satakunnan kotien helloihin, takkoihin ja saunoihin.

Käpyillään 💚