Kotimaista muovikrääsän tilalle!

Suomen karuissa oloissa, kuivilla kankailla kasvaa tuo vahva ja suorarunkoinen, sitkeä puu. Alun vaikeuksien jälkeen kestää tuulta ja sadetta ja vielä kuoltuaankin on usein arvokas ja haluttu kelopuu. Kasvaa yhdessä muiden kanssa, ylöspäin kurkottaen, sen korkeammalle, mitä enemmän on lajitovereita vierellään.

Uusia puita kävyistään synnyttävä, kotimainen ja ekologinen. Jokainen yksilö on uniikki luojan luoma ja toistensa kanssa tasa-arvoinen. Siemenet käyvät ruuaksi ja tervaset ovat monet tarpeelliset tulet kodeissa ja nuotiopaikoilla sytyttäneet.

Tuollainen toivoisin itsekin olevani, terve ja vahva kotimainen. Juuret syvällä Suomen mullassa ja vähällä toimeen tuleva, pahoissakin tuulissa pystyssä pysyvä.

Siksi lempipuuni mänty on eduskuntavaalikampanjani tunnusmerkki. Lähimetsän mäntykuvat ja uniikit omin käsin poimitut kävyt ovat vastalauseeni kaupallistuneelle markkinoinnille, muoveille ja kertakäyttökrääsälle. Yhdessä tukijoideni kanssa niistä syntyy sytykekäpyjä, joilla toivomme lämpöä Satakunnan kotien helloihin, takkoihin ja saunoihin.

Käpyillään 💚

Metsään meni

Menin koiramme kanssa rakkaaseen mökkimetsään, missä olen kolunnut jo yli 30 vuotta. Tämä metsä sijaitsee saaressa ja on juuri sen kokoinen, että voin kulkea sen ympäri parhaimman auringonvalon aikaan ja kävellessäni voin nähdä koko ajan myös järven. En kyllästy tähän, en voi eksyä tuttuun maisemaan ja löydän aina jotain uutta. Puolisoni  ja poikani olivat samaan aikaan soutelemassa, kaloja narraamassa ja saatoin samalla seurata heidän rauhallista kulkuaan pienessä aallokossa. Koira juoksenteli, haisteli ja nautti sekin selvästi elämästään.

Voiko mitään rentouttavampaa olla suomalaiselle? Ehkä illalla lämpeävä mökkisauna? En tosin mene enää järveen; rentoutunut oloni haihtuisi samantien 😅

Ystävät, jos voimat ja aika antaa periksi, menkää metsään. Halpaa terapiaa, raitista ilmaa ja liikuntaa. Unikin tulee paremmin. Metsään meni ja sinne jäi, monta murhetta. Suomen luonto 💚