Uskonto kuuluu kansamme kulttuuriin

On taas ollut ainutlaatuisten koulujen joulujuhlien aika ja on käyty keskusteluita niiden erinomanlaisista sisällöistä. Yksi aihe on ollut, saako koulujen joulujuhlissa näkyä valtauskontomme?

Suomen historian ja kulttuurin yksi tärkeä perusta on kristillisyys sekä sen tuomat arvot ja ihmiskäsitys. Meidän tulee ymmärtää ja kunnioittaa näiden merkitystä kansakunnallemme ja sen turvallisuuteen. Jokainen on ihmisenä tasa-arvoinen. Emme saa vähätellä tai lakaista näitä vahvoja arvojamme pois, eikä varsinkaan tärkeimmistä juhlistamme, joihin se on jo sukupolvien ajan kuulunut. On meidän vanhempien ja aikuisten vastuulla, että omalla esimerkillämme pidämme huolta kristinuskon sanomasta ja siihen liittyvien traditioiden siirtämisestä tuleville sukupolville. Sanoma on hyvä jokaiselle vaikkei kaikkeen sen kertomaan uskoisikaan. Emme saa antaa perusasioiden kadota sydämistämme, joku muu ottaisi paikan kyllä mielellään.

Uskontomme antaa meille vahvan ja hyvän eettisen pohjan ja on arvokas elämänkatsomuksellinen perintö. Monen asian arvon huomaa vasta kun se on kadonnut.

Laulakaamme ilolla Joulun sanomasta, ilman sitä emme voisi viettää tätä lähestyvää juhlaa. Olen kiitollinen, että sain taas katsoa kyläkoulun perinteisessä joulujuhlassa jouluevankeliumin ihanien lasten esittämänä ja saimme jälleen yhdessä laulaa tutut sävelet.

Siunattua ja turvallista Joulua jokaiselle ❤️

Ja kyllä, tahdon kirjoittaa Joulu sanan isolla vaikka tiedän että se on kieliopillisesti väärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *